Ish-kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në emisionin “Quo Vadis”, u pyet nëse ka ambicie që të bëhet President.

Në përgjigjen e tij, ai tregoi arsyet pse zgjodhi të kandidonte për kreun e shtetit në shkurt të vitit 2021.

“Unë e kam kërkuar që të marr kryesinë përpara një periudhe 1 viti e gjysëm, që ishin rrethana shumë të vështira, kur u fol për aktaakuza atëherë, për presidentin Thaçi etj. Unë e kam paraprirë që Kosova do të kalojë periudha të vështira, prandaj kam dashur të qëndroj në detyra të vështira, me Kosovën, për Kosovën. Aty ku lipset nevojë unë jam, nuk ka lidhje a e bëjnë punën, a si e bëjnë punën, por koha kur e kam kërkuar në atë kohë ka qenë, për të mos e lënë Kosovën, pa një person kredibil në funksion të lirisë. Me thënë të drejtën shihet edhe misionet e reja nuk e kanë qëllimin e duhur, përkrahjen e UÇK-së. Qëllimi im atëherë ka qenë që të jem me UÇK-në me të gjithë ata me të cilët u përballën, me të drejtë, apo me të padrejtë me sfida, në mënyrë që Kosova mos të zhveshet nga vetvetja, ta mbajë UÇK-në ende si vlerë edhe me misione.”

Për Haradinajn, si Albin Kurti, ashtu edhe Vjosa Osmani janë mosmirënjohës ndaj UÇK-së.

“Dhe për fat të keq nuk është ashtu sot. Udhëheqësit e sotshëm, si kryeministri, si qeveria, si presidentja janë mjaft indiferentë dhe mosmirënjohës ndaj UÇK-së.”