I pyetur për postet që i kërkon për të hyrë në Qeveri, kryetari i “Alternativës” para takimit me kreun e LSDM-së, Zoran Zaev deklaroi se për te dhe partinë e tij është me rëndësi që të jenë pjesë e një qeverie e cila do të luftoj krimin dhe korrupsionin. Gashi me këtë rast u shpreh se do të ofrojnë një shans që vendi të del nga kjo krizë dhe do të ndihmojë integrimin e vendit në strukturat euro-atlantike.

“Për ne është me rëndësi të merremi veshtë konceptualisht e si do të vazhdojmë. Ju thash se Alternativa në mbledhjen e fundit ka marrë vendim që t’i jap shans daljes së vendit nga kriza dhe integrimittë vendit në BE. Ne mendojmë se 14 dhjetori ose janari është një shans historike. Është me rëndësi që të jemi pjesë e një qeverie e cila lufton krimin dhe korrupsion dhe punon në dobi të qytetarëve”, deklaroi Gashi.