Afrim Gashi tha se nuk do të ngarkohet nga ajo nëse Alternativa do të ketë një resor apo më shumë por ngarkohet nga fakti nëse dhe cili është roli i Alternativës që mundë ta japë në këtë moment ku vendi ndodhet në udhëkryq nëse vendi do të marrë datë për negociata me 14 dhjetorë ose jo.


“Nuk do të ngarkohemi nga ajo nëse Alternativa do të ketë një resor apo më shumë por ngarkohet nga fakti nëse dhe cili është roli i Alternativës që mundë ta japë në këtë moment ku vendi ndodhet në udhëkryq nëse vendi do të marrë datë për negociata me 14 dhjetorë ose jo”, tha Gashi.

Dyja partijat theksuan se vendimet do ti sjellin organet partiake, ose dy liderët potencuan dhe i bënë thirrje organeve partiake të bëhen gati për vendimet e ardhshme nëse do të zgjerohjet shumica parlamentare ose jo.

Kryeministri Zaev gjithashtu i bëri të ditur partnerëve të koalicionit BDI-së dhe partive të koalicionit parazgjedhorë se duhet të lësojnë pe nga resoret e tyre ose nga kulaçi i pushtetit dhe t’i ndajnë Alternativës apo të mirëkuptojnë për Alternativën, nëse duan të stabilizojnë shumicën parlamentare dhe me ëtë të krijojnë një stabilitet politik në vend.