Dorëshkrimi i fizikanit Albert Einstein, në të cilin ai kishte përgatitur teorinë e tij të përgjithshme të relativitetit, u shit në ankand në Paris sot për një shumë rekorde prej 11.6 milionë eurove.


Të dhënat e mëparshme për disa nga dorëshkrimet e Einstein ishin 2.4 milionë euro për një letër për Zotin në vitin 2018 dhe 1.39 milionë euro në 2017 në Jerusalem për një letër për sekretin e lumturisë.

Dokumenti i shitur sot vlerësohej midis 2 dhe 3 milionë euro. Ndryshe nga ato të mëparshmet që shiten me një çmim rekord, ky është një dorëshkrim pune, gjë që është një gjë e rrallë.

Është një dorëshkrim prej 54 faqesh i redaktuar në vitet 1913 dhe 1914 në Cyrih nga një fizikan gjerman dhe bashkëpunëtori dhe miku i tij Michele Besso.

“Dorëshkrimet e Einstein nga fusha e shkencës nga ajo kohë dhe në përgjithësi para vitit 1919 janë jashtëzakonisht të rralla,” vuri në dukje ankandi Christie’s para shitjes në shtëpinë Aguttes.