Dorëheqja e Zaevit – Kjo është përgjigja e Komisionit Evropian

Komisioni Evropian është përmbajtur të komentojë deklaratën e kryeministrit Zoran Zaev se po jep dorëheqje për shkak të rezultateve të zgjedhjeve lokale, tha korrespondenti i MIA-s nga Brukseli.


MPB-ja ka kërkuar reagim për dorëheqjen e kryeministrit Zaev, por Komisioni Evropian ka komentuar shkurt se vendi “duhet të vazhdojë me reformat e BE-së”, pa detaje të tjera.

Sa i përket vetë zgjedhjeve, Komisioni Evropian vlerëson se, bazuar në raportin e OSBE/ODIHR-it, zgjedhjet ishin konkurruese dhe se liritë themelore u respektuan. Administrata zgjedhore nuk po arrin të adresojë “disa mangësi administrative që nga raundi i parë”.

“Megjithatë, retorika negative dhe pretendimet se ka pasur presion mbi votuesit dhe kandidatët vazhduan të ndikojnë në zgjedhje”, tha për MPB-në, zëdhënësja e Komisionit Evropian, Anna Pisonero.