Djali i liderit të ndjerë të Libisë Muammar al-Gaddafi është regjistruar si kandidat në zgjedhjet e para të drejtpërdrejta presidenciale të vendit muajin e ardhshëm.


Saif al-Islam Gaddafi dikur ishte trashëgimtari i dukshëm i babait të tij, por mbështetja e tij për një shtypje brutale ndaj protestuesve 10 vjet më parë e prishi imazhin e tij.

Që nga ajo kryengritje e vitit 2011, Libia është përfshirë nga konflikti.

Grupet e të drejtave kanë ngritur frikën se votimi, i planifikuar për në 24 dhjetor, nuk do të jetë i lirë dhe i drejtë.

Fuqitë botërore dhe sekretari i përgjithshëm i OKB-së kanë paralajmëruar se kushdo që përpiqet ta pengojë atë ose të falsifikojë rezultatin do të përballet me sanksione.

Fotot dhe videot që qarkullojnë në internet tregojnë Saif al-Islam Gaddafi të ulur përpara një posteri për zgjedhjet e ardhshme, duke nënshkruar letrat elektorale.