Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski përmes një shkrimi ka uruar 22 Nëntorin- Ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe. Pendarovski thotë se shqiptarët në Maqedoninë e Veriut, ditën e sotme e festojnë në atdheun tonë multikulturor dhe shumetnik.


“Unifikimi i alfabetit të gjuhës shqipe është një nismë e rëndësishme kulturore, shpirtërore dhe kombëtare e popullit shqiptar. Bashkëqytetarët tanë shqiptarë, ditën e sotme e festojnë në atdheun tonë multikulturor dhe shumetnik.