Flloi sanimi i ujësjellësit të ujit për pije të qytetit të Dibrës nga burimi rosok i ujesjellësit deri në rezervuar, ndaj për këtë arsye 15 orë I gjith qyteti I Dibrës nuk kishte ujë për pije
Sipas kryetarit të Komunës Hekuran Duka në fazën e parë të këtij proekti do të ndrohen 67 valvulat e ujësjellësit nga Burimi Rosok deri në Rezervuarin e ujit për pije.


Me ndrimin e valvulave do të vjen deri te përmirësimi I prurjeve të ujit të pijshëm në rezervuarin kryesor të qytetit I cili pritet të ketë një përmirsim deri në 30-40 litra ujë në second.

“Proekti kushton rreth 200 mijë euro dhe tenderine punimeve e ka fituar firma nga Shkupi CMC. Në vazhdimsi ne do të kujdesemi që këtë proekt ta realizojmë deri në fund ngase këtë proekt e llogarisim ne si komunë si prioritet i rpioriteteve dhe Brenda një viti e gjysëm apo dy vite do të vjen deri te përmirësimi i sasisë së ujit të pijshëm dhe shpresojmë që pas dy vjet qyteti I Dibrës të mos ketë ashfarë problei me ujin për pije. Proekti mbulohet nga Komuna e Dibrës, faza e dytë dhe faza e tretë që parashikon ndërtimin e një rezervuari dhe ndarja e rrjetit të qytetit në katër zona të qytetit do të finansohet nga minstria për ekologji dhe e mjedisit”, u shpreh kryetari i komunës së Dibrës, Hekuran Duka.

Traseja e ujësjellësit eshte e gjate 19574 metra ndërsa kapaciteti I ujësjellësit të Rosokut fillimisht ishte 200 litra ujë në second. Ndërsa tani në rezervuar vjen 30-40 litra ujë më pak

“Në këto puseta përshkak të dëmtimit të valvulave kemi patur humbje 30deri 40 litra ujë në second. Kur e lishuam ujin e rosokut në rezervuarin e ujit hynin 200 litra ujë në second ndërsa tani kur e matëm hyn 160 litra ujë në sekondë. Në pjesën e parë të proektit do të ndrohen të 67 valvulat. garantojmë se me ndrimin e valvulave qe nëse I ndrojmë deri në vitin e ri që sivjet do të kimi përmirësim të sasisë së ujit që pritet të jetë edhe 30-40 litra ujë më tepër në second”, theksoi inxhinieri pranë NKP Standart, Bardhyl Kolari.

Drejtori i NKP Standart Burim Kaba njoftoi se pastaj vjen faza e dytë dhe e tretë ku do të ndërtohet një rezervuar dhe do të ndahet rrjeti I qytetit në katër zona.