Boris Johnson është kapur duke vepruar kundër këshillave të qeverisë së tij duke mos mbajtur përsëri maskë në një tren të mbushur me njerëz.


Kjo sipas mediave britanike ka ndodhur vetëm një ditë pasi ai kërkoi falje që nuk e mbuloi fytyrën gjatë një vizite në spital.

Kryeministri u pa duke folur me pasagjerët në një tren të mbushur nga Manchester në Warrington të enjten pasdite.

Të mërkurën – duke reaguar ndaj fotove të tij duke përshëndetur stafin e spitalit ndërsa është i demaskuar – ai kishte këmbëngulur: “Unë mbaj një maskë kudo që rregullat thonë se duhet dhe u bëj thirrje të gjithëve të tjerë të bëjnë të njëjtën gjë”.

Ai gjithashtu ishte fotografuar pa maskë në një tren për në Glasgow për samitin e klimës Cop26, ku – përsëri pa mbulesë të fytyrës – ai u ul pranë 95-vjeçarit Sir David Attenborough.

Por ai këmbënguli: “Njerëzit në fakt do të më kenë parë duke veshur maskën shumë më rregullisht kohët e fundit”.

“Unë mendoj se kjo është gjëja e përgjegjshme për të bërë dhe unë do të vazhdoj ta bëj”.

Një studim i ri global ka arritur në përfundimin se mbulimet reduktojnë infeksionet Covid me 53% – dyfishi i efektivitetit të distancimit social.

Dhe ndërsa maskat nuk janë më një kërkesë ligjore në Angli, operatorët e trenave ende i nxisin pasagjerët t’i veshin ato.

Udhëzimi i qeverisë së zotit Johnson thotë se ato duhet të vendosen “në zona të mbushura me njerëz dhe të mbyllur ku vini në kontakt me njerëz që zakonisht nuk i takoni”.