Blue Origin po përgatitet të dërgojë turistë të rinj në hapësirë, u konfirmua përmes Twitter.


Kjo do të jetë hera e parë që raketa Blue Origin do të ngrihet me gjashtë pasagjerë dhe pas këtij fluturimi do të përdoret sërish. Ekuipazhi do të përbëhet nga Laura Shepard Churchley, Evan Dick, Dylan Taylor, Lane Bass dhe Cameron Bass.

Ky do të jetë fluturimi i tretë në hapësirë​​i ekuipazhit për Blue Origin, ku pasagjeri i parë ishte themeluesi i Blue Origin, Jeff Bezos.

Ekuipazhi në udhëtimin e dytë përbëhej nga aktori William Shatner, Glen de Vries, Chris Boshuizen dhe Audrey Powers.

Ritmi i lançimit të Blue Origin është mbresëlënës sepse kjo është hera e tretë në vit, pavarësisht çmimeve të larta.

Rritja e numrit të pasagjerëve nga katër në gjashtë do të rezultojë në rritje të fitimeve dhe në periudhën e ardhshme priten vende më të lira në sistemin e turizmit hapësinor.

Megjithatë, turizmi hapësinor do të mbetet padyshim një luks i lartë.