11 të vdekur dhe 153 raste të reja me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut njofton se në 24 orët e fundit 11 persona kanë ndërruar jetë ndërsa u regjistruan 153 raste të reja nga 1,549 testime të kryera.
Në 24 orët e fundit u regjistruan 11 persona të vdekur:


Prilep-2 (54 dhe 63)
Kavadar (49 dhe 70)
Demir Hisar (74 dhe 77 )
Shkup (69)
Kërçovë (58)
Manastir (61)
Gjevgjeli (69)
Veles (79).
Të gjithë personat e raportuar ndërruan jetë në spital. Sipas sipas regjistrit të të vdekurve meCovid-19 nga Moj Termin janë raportuar dy persona të vdekur nga data 22 deri më 30 tetor, nga Shkupi(61) dhe Kriva Pallanka (80) njëri prej të cilëve vdiq në spital dhe një në shtëpi.

Rastet e reja:

Shkup – 108,
Kumanovë – 12,
Prilep – 9,
Kavadar – 6,
Manastir – 5,
Kriva Pallankë – 4,
Vinicë – 2,
Strumicë, Kërçovë, Negotinë, Sveti Nikollë, Berovë, Dellçevë dhe Probishtip – nga 1.
Në 24 orët e fundit u regjistruan 309 pacientë të shëruar:

Shkup- 120,
Kumanovë dhe Veles – 26,
Koçan – 20,
Shtip – 18,
Kavadar – 16,
Prilep – 13,
Manastir – 11,
Tetovë – 9,
Kamenicë – 7,
Kriva Pallankë dhe Sveti Nikollë – 6,
Gostivar – 4,
Strumicë, Kërçovë dhe Berovë – 3,
Vinicë, Negotinë, Dellçevë, Probishtip, Gjevgjeli, Vallandovë dhe Kratovë – 2,
Resnjë, Krushevë, Demir Hisar dhe Pehçevë –
Rastet aktive:

Shkup- 3399
Kumanovë- 413
Tetovë- 144
Prilep- 291
Gostivar- 23
Manastir- 245
Veles- 321
Kavadar- 242
Ohër- 187
Shtip- 205
Strumicë- 119
Kërçovë- 70
Strugë- 43
Koçan- 172
Gjevgjeli-88
Negotinë- 51
Sveti Nikollë- 83
Kriva Pallankë- 140
Radovish- 49
Resnjë- 50
Dibër- 3
Berovë- 37
Dellçevë- 45
Vinicë- 38
Probishtip- 68
Vallandovë- 25
Kratovë- 31
Bogdanc- 24
Krushevë- 13
Demir Hisar- 40
Makedonski Brod- 2
Demir Kapi- 1
Makedonska Kamenica- 38
Pehçevë- 4
Dojran- 7
Ndryshe numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 202.705, numri i të shëruarve është 188.849, numri i të vdekurve është 7.145 dhe numri i rasteve aktive është 6.711.