Në ditën e parafundit nga fushata është shumë i qartë dallimi i ofertave të LSDM-së dhe koalicionit. Më e mira për komunën time dhe partite tjera politike dhe koalicionet, LSDM-ja dhe Koalicioni në këto zgjedhje e kanë ofertën më të mire kuadrovike dhe programuese për çdo komunë. Nga ana tjetër, VMRO-DPMNE-ja ofron kuadro të vjetra, të shpenzuara të Gruevskit, midis të cilëve ka edhe persona të dënuar dhe persona kundër të cilëve zhvillohen procedura gjyqësore, deklaroi sonte në takim me qytetarët në Kërçovë, lideri i LSDM-së, Zoran Zaev.


“Ne ofrojmë projekte të qëndrueshme, të hartuara sipas kushteve reale, brenda buxheteve të komunave përkatëse, me afate realiste dhe plan realist. Në to, ju do të shihni projekte joreale dhe të paarritshme në mënyrë që të mashtroni votuesit një herë e përgjithmonë, pa marrë parasysh buxhetet ose parashikimet realiste”, theksoi Zaev.

Ai theksoi se ndërsa qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja po zgjidhte probleme dekadash dhe investonte në komuna dhe qytetarë, opozita po krijonte probleme dhe ndërlikonte dhe kundërshtonte çdo masë që nënkuptonte më shumë para në familje.

“E diela është ditë për të marrë vendime. Zgjidhni më të mirën për ju dhe fëmijët tuaj, për komunën tuaj, jepni votën tuaj për numrin 12. Por, përveç kryetarit të bashkisë, rrethoni 12 për listën e këshilltarëve, sepse zhvillimi dhe përparimi i bashkive varet edhe nga këshillat vendorë Me Le të mos lejojmë që këshillat të kopjojnë bllokadat e VMRO-DPMNE-së që i shohim në Parlament. Kjo është arsyeja pse të dielën duhet të mbështesim listat e këshilltarëve të LSDM -së dhe Koalicionit, listat e këshilltarëve që do të zbatohen dhe nuk do të bllokojnë projektet. Të dielën, më 17 tetor, ta rrethojmë numrin 12 për të zgjedhur kryetarin më të mirë dhe listën më të mirë të këshilltarëve për komunën tone”, porositi Zaev.

Bartësi i listës së kandidatëve për anëtarë të Këshillit të Komunës së Kërçovës të koalicionit të kryesuar nga LSDM-ja, Ivanço Bozhinovski në takim me qytetarët u përqendnrua në projetet të cilat duhet të realizohen në mandatin e ardhshëm.