Kryeministri Zoran Zaev në një deklaratë për shtyp pranë Qeverisë duke folur për tragjedinë e Tetovës, tha se nuk ka asnjë arsye për të pranuar dorëheqjen e ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe dhe të vartësit të tij, Ilir Hasani. Ai tha se është i bindur se Flipçe dhe Hasani kanë punuar me dinjitet të lartë dhe profesionalizëm dhe për këtë ai nuk do të pranojë dorëheqjen e tyre. Zaev tha se deri tani nuk është provuar asnjë gabim human prandaj ai nuk do të pranonte dorëheqjet vetëm për arsye morale.