Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në tubim në Rosoman tha se deri tani kanë zgjidhur çështjet e hapura dhe se kanë dëshmuar se janë patriotë.

“E ruajtëm identitetin dhe gjuhën maqedonase, jemi të pranuar nga e gjithë bota. Jemi vend anëtar në NATo. Pagat dhe pensionet rriten. Të gjitha pagat janë rritur minimum 6.000 denarë për katër vite, ndërsa 1.740 denarë u rritën në gjashtë vitet e fundit të OBRM-PDUKM-së”, tha Zaev.

Ai shtoi se pagën minimale nga 9.000 denarë e kanë në rritur në 15.200 denarë dhe nga 1 janari do të rritet në 18.000 denarë.

Sipas Zaev, dallimi mes LSDM-së dhe VMRO-së është i madh për shkak se në Rosoman në rreth të dytë do të fitojnë me 500 vota dallim.