Qytetarët besojnë në projektet që po punojmë, besojnë në filozofinë, besojnë në proceset integruese, besojnë në një shoqëri për të gjithë, tha kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në një intervistë për TV21. Ai përsëriti se nuk nevojiten zgjedhje të reja të parakohshme parlamentare, pasi më shumë se dy vitet e ardhshme duhet të përdoren për të përmirësuar standardet ekonomike, paga më të larta dhe më shumë vende pune.

-Me fitoren e VMRO-DPMNE-së nuk kam dilemë që kthehet, marrëdhënia e tyre, karakteri i popullit, regjimi kthehet në politikë, këta janë të njëjtët njerëz pa dilema. Qeveria e drejtuar nga unë nuk mund të ecë përpara drejt BE-së kur keni politika në nivel lokal që do të bëjnë gjithçka për të grindur me Bullgarinë, me Greqinë. “Unë mund të luftoj për një shoqëri të barabartë, të bashkohemi në shtëpi, por nuk ka përparim nëse në qytetin e Shkupit vijnë nacionalistët dhe njerëzit fshihen pas një kandidati të pavarur”, tha Zaev.

-Shih profilin kur ajo nuk ka qenë kandidate, qytetarët mund ta kontrollojnë, fjalët “kufomë”, fjalët e armiqësisë me fqinjët se ajo dhomë nuk është e ftuar në mbledhje… Unë i njoh të tillë sipas strukturës dhe është e imja. Detyra t’i njoh sado që të fshihet nën një koalicion të VMRO-së dhe Aleancës, përfundoi Zaev.