VMRO-DPMNE e udhëhequr nga Mickoski nuk ka asgjë të re përveç lajmeve të rreme, hipokrizisë, shkatërrimit dhe përpjekjeve për të kthyer regjimin, përsëri për të luajtur sherif lokal, përsëri për të vjedhur para nga njerëzit, për para dhe fuqi boshe ata madje u martuan me Aleancën e Shqiptarëve, i cili koalicion është i dënuar me divorc, tha sonte nga Tetova kryetari i LSDM -së Zoran Zaev.


Ai theksoi se ata do të divorcohen në nëntor, sepse “Maqedonia e pastër” dhe “barbarët maqedonas” nuk shkojnë së bashku, sepse anëtarët e VMRO-DPMNE-së nuk do të votojnë për Aleancën dhe Aleanca nuk do të votojë për VMRO-DPMNE-në, sepse ata janë si dy gurë të mprehtë që fërkohen me njëri -tjetrin dhe për këtë arsye do të mbeten në kundërshtim dhe diku në të kaluarën.

Nga këtu, unë po u them atyre nga Tetova se dalja nga Pallati i Bardhë nuk do të dalë në treg, se koha e forcave shkatërruese në vend ka kaluar, dhe ka kaluar koha kur ata ndërtuan vlerësimin e tyre në emër të marrëdhëniet ndëretnike, duke pëshpëritur njerëzit që të urrejnë njëri -tjetrin, për ta bërë nacionalizmin më vampirik midis qytetarëve, për të zgjuar çnjerëzoren tek njeriu, tha Zaev.

Ai u bëri thirrje Mickoski dhe Sela të pranojnë se marrëdhëniet ndëretnike nuk kanë qenë kurrë më të mira se sot.

Prandaj askush nuk flet më për të, sepse uniteti në Maqedoninë e Veriut kuptohet ndryshe, tha Zaev.

Ai shtoi se tani, për këto zgjedhje lokale, ata thonë “krijoni një të ardhme të re”, ata që për 11 vjet gozhduan qytetarët dhe vendin në prangat e së kaluarës, ata tani flasin për të ardhmen, dhe nuk thonë se krijojnë një të ardhme të re, por drejtojuni votuesit për të krijuar një të ardhme të re.

Ata vetë e dinë se ajo e ardhme filloi të krijohet me rënien e tyre nga pushteti dhe se ajo vazhdon, sepse këtë herë qytetarët do të zgjedhin më të mirën për ta, më të mirën për komunat e tyre dhe më të mirën për atdheun, tha nga Tetova, kryetari i LSDM -së Zoran Zaev.