Në kaudër të fushatës parazgjedhore, BDI sonte ka qendruar në fshatin Forinë ku ka shpalosur programin e tyre. I pranishëm në takim ishte lideri i BDI, Ali Ahmeti, zv.kryeministri i parë, Artan Grubi, kryeparlamentari Talat Xhaferi si dhe deputetet e zonës, Vjollca Latifi Ademi dhe Arta Bilalli Zendeli.

“Gati bëhen 20 vite që jemi në bashkërënditje të punëve tona si këtu në fshat e në nivel vendi. Mund të ju them vetëm faleminderit për gjithë mbështetjen e dhënë në vazhdimësi dhe besoj se kam punuar për të përmirësuar statusi tonë. Gjithë ne jemi përcaktuar për pluralizëm, keni nisur peocese që me bindjen të dalim dhe të shprehemi siç kemu dashur. Do vazhdojmë të jemi pranë njëri-tjetrit, jemi për të punuar për interesin e përgjithshëm. Ideja ishte që vetë lideri Ali Ahmeti deshti të ishte sonte këtu në Forinë. Lideri është në shtëpi të tij pasi ai ka lidhje familjare me Forinën, ai sonte është në shtëpi të tij”, deklaroi kryparlamentari Talat Xhaferi.