Simpatizantë të shumtë të partisë opozitare VMRO-DPMNE, kanë filluar festimet para selisë së tyre në Shkup. Ata me tupana dhe fishekzjarrë kanë filluar festimet para selisë qendrore. Pak më herët, kryetari i tyre Hristjan Mickoski, tha se VMRO-DPMNE-ja udhëheq në të gjitha komunat ku ata garojnë.