Pasi llogaria e Donald Trump në Twitter u bllokua për nxitje të dhunës si rezultat i stuhisë në Kapitol në janar, ish-presidenti tani po ndërmerr veprime ligjore kundër Twitter.


Si një urdhër paraprak, Twitter do të detyrohet të lëshojë përsëri llogarinë e tij, pasi Trump aplikoi në një gjykatë të rrethit në Florida të premten.

Twitter e censuroi Trumpin sepse kishte shumë fuqi mbi diskursin politik në SHBA, i cili është “i pamatshëm, historikisht i pashembullt dhe jashtëzakonisht i rrezikshëm për një debat të hapur demokratik”, siç citohet nga Washington Post.

Para se Trump të ndalohej nga portali i mediave sociale, llogaria e tij kishte mbi 88 milionë ndjekës në Twitter. Në korrik, ish -presidenti amerikan paditi Twitter -in, Facebook-un, Google dhe YouTube për anshmëri.