Puna me portier e ka bërë të njohur në Europë. Michael Kraft përveç se zbulon talentë edhe i përgatit mirë ata.


Vitin e fundit punoi si trajner i portierëve të ekipit turk Fenerbahçe. E gjatë karrierës ka punuar në shumë ekipe të mëdha, duke stërvitur portierë të njohur evropianë.

Arsyet e vizitës në Kosovë dhe planet e tij 55 vjeçari i tregon në një intervistë për Klan Kosovën.