Shkollat ​​po paralajmërojnë prindërit që të mos i lënë fëmijët e tyre të shikojnë serialin horror të Netflix-it, “Squid Game” pasi disa nxënës u panë duke imituar skena të njëjta si në serial.


Seriali i Koresë së Jugut, i cili aktualisht është seriali më i shikuar në ShBA dhe në Mbretërinë e Bashkuar, përqendrohet në një shfaqje të lojërave imagjinare, në të cilën personazhet e varfër konkurrojnë në një seri lojërash me pasoja vdekje për të fituar një çmim prej 27 milionë funtesh (31.7 milionë euro), shkruan DailyMail.

Drama e mbijetesës, e cila përmban skena tmerruese të personazheve që goditen në kokë si dhe trafikimin e organeve, i shfaq garuesit duke marrë pjesë në versionet e lojërave tradicionale të fëmijëve, me fituesit që përparojnë në fazën tjetër.

Ata që dështojnë të kualifikohen në lojën e ardhshme ekzekutohen nga një skuadër e maskuar që iu qëndrojnë pranë me mitralozë.

Shfaqja e diskutueshme tani ka ndikuar që shkollat t’iu kërkojnë prindërve të monitorojnë atë që fëmijët e tyre po shikojnë mes frikës së imitimit të personazheve të serialit.

“Sandown School” në Deal, Kent, tha se mësuesit u kishin dhënë nxënësve të tyre mësime shtesë mbi sigurinë në internet dhe rreziqet e shikimit të përmbajtjes që ‘nuk është e përshtatshme për moshën’ si përgjigje ndaj popullaritetit të serialit.

Një zëdhënëse e shkollës tha: “Ne jemi gjithmonë duke azhurnuar këshillat tona për prindërit dhe fëmijët, është diçka që ne po e përditësojmë vazhdimisht”.

“Si përgjigje ndaj këtij programi dhe të tjerëve ne kemi dhënë mësime shtesë për dhunën dhe dëmet në internet”.

Goodwin Academy, një shkollë tjetër në Deal, konfirmoi se ekipi i saj mbrojtës u kishte dërguar një letër prindërve në lidhje me shqetësimet rreth serialit.

Një prind që jeton në Deal shkroi në rrjetet sociale: “Ne kemi marrë dy letra shkollore (fillore/të mesme) që paralajmërojnë prindërit rreth përmbajtjes së serialit ‘Squid Game’”.