Në paraqitjen e tij në “TV Shenja”, Kryetari i Shkupit Petre Shilegov mori komplimente nga gazetari Naser Selmani për zhvillimin e ekuilibruar të qytetit:


“Ajo që vërtet duhet të pranoni, madje edhe kundërshtarët më të mëdhenj, është se keni punuar vërtet në një qasje të balancuar për përmirësimin e infrastrukturës.Reklame

“Për sa kohë që jetoj në Shkup, nuk ka pasur aq shumë ndërhyrje infrastrukturore në pjesën veriore të Shkupit.”

Shilegov vuri në dukje se Shkupi është qyteti i të gjithëve për herë të parë dhe qyteti i vetëm: “Shkupi tani është qyteti i të gjithëve, për herë të parë është qyteti i të gjithëve. Tani nuk mund të flasim më për tonën dhe Shkupin tuaj. “Tani po flasim për politika që e bëjnë Shkupin tonë një dhe të vetëm.”

Përveç rindërtimit të rrugës John F. Kennedy dhe zgjerimit të “Plasticarska”, Shilegov përmendi gjithashtu zgjerimin e bulevardit Nikola Karev dhe punimet e ndërtimit në Momin Potok, ku po ndërtohet një projekt kompleks trafiku – një rrethrrotullim i madh në një lartësi prej nëntë metrash, në mënyrë që të eliminojë bllokimet e trafikut. Kryetari Shilegov listoi projekte të tjera të realizuara nga qyteti i Shkupit:

“Ne kemi rindërtuar plotësisht bulevardin Bit Pazar, nëse ju kujtohet. Këtë vit e përfunduam në MANU dhe në Pallatin e Gjykatës. Bëmë dy rrethrrotullime, këtu në Çair, një në Toplana, një në Poliklinikën e Çairit; “Bosnjë dhe Hercegovina – një bulevard që administrativisht mund t’i takojë komunës së Butelit, por që përdoret seriozisht nga të gjithë qytetarët, dhe dalja në unazë.”

Shilegov vuri në dukje se Buteli, Çairi dhe Gazi Baba, të cilat deri vonë ishin komuna periferike, të harruara, të largëta, tani janë bërë qendër e qytetit: “një politikë e mirë, është një mendim i mirë, është Shkupi një qytet për të gjithë! “, theksoi Kryetari i Bashkisë. i Shkupit në paraqitjen e tij të ftuar në” TV Shenja “.