SHBA ka raportuar një rënie të konsiderueshme të rasteve të reja COVID-19 dhe shtrimeve në spital për shkak të këtij virusi.


Me 25 215 raste të reja të raportuara të dielën, numri i përgjithshëm i infeksioneve COVID-19 në vend u rrit në 43 683 179, sipas të dhënave të fundit nga Universiteti “Johns Hopkins”.

Numri i personave të shtruar aktualisht në spital në SHBA ka rënë në 76 087, duke shënuar një rënie prej 19 për qind në dy javë.

Me 238 vdekjet shtesë nga COVID-19 numri i përgjithshëm i viktimave për shkak të pandemisë në vend ka shkuar në 701 176.

Rreth 33 938 147 persona janë shëruar deri më tani.

Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), 185 492 579 banorë (55,9 për qind e popullsisë) janë vaksinuar plotësisht kundër koronavirusit të ri në SHBA.