Partia Demokratike e Kosovës tani e tutje do ta drejtojë Hanin e Elezit. Kandidati i PDK-së, Mehmet Ballazhi ka arritur të fitojë 50.98 për qind të votave, duke e mposhtur kryetarin aktual të pavarur, Rufki Suma.

PDK po ashtu ka arritur të fitojë pa balotazh edhe Mitrovicën e Jugut, Ferizajin, Skenderajn dhe Kaçanikun.