Radev këmbëngul se Bullgaria s’do t’i thotë po nisjes së bisedimeve përderisa mohohet pakica bullgare dhe të drejtat e tyre në Maqedoninë e Veriut. Kërkon rezultatet e regjistrimit të popullsisë dhe përfshirjen e bullgarëve në kushtetutën e RMV-së.


“Ne insistojmë në dy garanci në aspektin dypalësh; ne duam të shohim një amendamentet të vogël në kushtetutën e Maqedonisë së Veriut, ti përfshijnë bullgarët në pjesën përbërëse të popullatës. Bullgarët meritojnë të kenë vendin e tyre në kushtetutë të shkruar në mënyrë të qartë.”,- u shpreh presidenti i Bullgarisë, Rumen Radev.
Radev kërkon mënjanim të gjuhës së urrejtjes, largimi I hamendjeve historike për Bullgarinë nëpër librat shkollorë, muze dhe përmendore. Nëse e gjithë kjo përmbushet, Bullgaria kërkon edhe garanci nga BE se do të përfshijë udhërrëfyesin e palës maqedonase në procesin e negociimit.