Procesi i sotëm i votimit për herë të parë vuri në zbatim sistemin biometrik të marrjes së shenjave të gishtit.

Pse është më i sigurt kjo mënyrë e identifikimit të votuesve në Maqedoninë e Veriut, tregoi nënkryetarja e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve në studion e hapur të TV21, Ditmir Shehu.

“Është një sistem që lejon të votohet një herë dhe nuk guxon dikush tjetër të votojë në emrin e dikujt tjetër. Votimi me anë të “finger print” nuk lejon që një qytetar të shkojë edhe një herë për të votuar. Alarmon se votuesi votuar”, tha Shehu.