Presidenti Pendarovski sot dërgoj urime me rastin e 23 tetorit – Ditës së luftës revolucionare maqedonase, në të cilën e thekson rëndësinë e datës së themelimit të organizatës revolucionare maqedonase, të cilën ai e quan, pikë kthese nga e cila filloi rrugëtimi i gjatë dhe i mundimshëm për krijimin e shtetit të pavarur maqedonas.