Në komunikatën për media të Prokurorisë Themelore Publike janë paraqitur parregullsi gjatë procesit të sotëm zgjedhor.

Një nga rastet e paraqitura është se sot në orën 9:04 paradite, Shtabi Operacional ka marrë një njoftim nga Ambasada Amerikane, duke informuar se një person nga një parti politike, një ditë më parë, u është drejtuar duke thënë se 83 persona të cilët janë dënuar në mënyrë të përsëritur për vepra penale e të cilët ndodhen në liri, kanë marrë armë zjarri për të penguar procesin zgjedhor, transmeton Alsat.

Më tej në komunikatë thuhet edhe se një person tjetër – një autor i njohur i veprave penale posedon armë dhe se ditën e zgjedhjeve ai do të kryejë vepra penale me të cilat do të rrezikojnë jetën e qytetarëve – anëtarë të një partie politike.

Të gjitha rastet po verifikohen nga ana e Ministrisë së Punëve të Brendshme.