Në Shkup, kandidatja e pavarur Danela Arsovska kryeson me 2750 vota përpara Shilegov. Në më shumë se 50 komuna, ne presim një shumicë në këshill, përfshirë listën e qytetit të Shkupit, tha lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski në një konferencë për shtyp.

Sipas tij, partia e tij fitoi në 22 komuna dhe kryeson në më shumë se 20 komuna.

“Unë pres që diferenca në listat e këshilltarëve të jetë më shumë se 50 mijë vota në favor të VMRO-DPMNE-së, tha Mickoski dhe tha se ata mund të formojnë një shumicë të re parlamentare ndërkohë.

Sa i përket Kumanovës, ata thonë se kandidati Toni Mihajlovski do të hyjë në raundin e dytë dhe se ende nuk po shqyrtojnë një opsion tjetër./TS