Kryeministri Zoran Zaev në kuadër të aktiviteteve programore për shënimin e festës së 11 Tetorit – Ditës së kryengritjes popullore dhe për nder të 80-vjetorit të kësaj ngjarje i është dhuruar pllakatë për kontributin e tij në afirmimin dhe përkëdheljen e vlerave dhe traditave të luftës antifashiste, të cilën ia ktheu kryetari i Lidhjes së shoqatës së luftëtarëve të luftës popullore-çlirimtare të Serbisë, Vidosav Kovaçeviq.


Në takimin i cili për këtë rast i mblodhi veteranët nga republikat jugosllave u ndanë kujtime nga përkushtimet e dikurshme nga lufta popullore – çlirimtare dhe u bisedua për rëndësinë e përkrahjes së veteranëve të Luftës së Dytë Botërore që vazhdimisht të promovohen kontributet nga lufta kundër fashizmit të cilat gjithmonë duhet të kujtojnë në të keqen më të madhe të njerëzimit të shekullit XX, thuhet në kumtesën e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut