Libani është zhytur në errësirë ​​pas një ndërprerje të energjisë që pritet të zgjasë për “disa ditë”. Rrjeti kombëtar u mbyll plotësisht pasi dy stacioneve kryesore të energjisë mbaruan karburantin, sipas raporteve. Termocentralet al Zahrani dhe Deir Ammar ndaluan së punuari pasi furnizimet me naftë u shteruan me sa duket dhe prodhimi i energjisë ra në nën 200 megavat (që është e mjaftueshme vetëm për të furnizuar përafërsisht 5,000 shtëpi). Një zyrtar qeveritar tha se ndërprerja mund të zgjasë gjatë gjithë fundjavës, duke e lënë popullsinë prej rreth gjashtë milionë njerëz në errësirë ​​të plotë. Zyrtari tha: “Rrjeti libanez i energjisë ndaloi plotësisht punën mesditën e sotme dhe nuk ka gjasa që ai të funksionojë deri të hënën tjetër, ose për disa ditë.” Ndërprerjet kanë qenë një problem në Liban që nga përfundimi i luftës së tij 15-vjeçare civile në 1990, dhe vendi i vogël mbështetet shumë në karburantet e importuara. Shumë qytetarë mbështeten në gjeneratorët privatë që punojnë me naftë, megjithëse kjo është gjithashtu në mungesë.


Kishte ndërprerje të energjisë gjatë gjithë shtatorit për shkak të mungesës së karburantit, e cila muajt e fundit ka detyruar shumë biznese të mbyllen dhe i la njerëzit të mbështeten në tregun e zi. Në gusht, të paktën 20 persona u vranë pasi një tank shpërtheu në një magazinë në Libanin verior, ku karburanti ishte depozituar ilegalisht. Mungesa ka shkaktuar radhë të gjata për mallrat bazë që kanë dalë në rrugë në ato që janë quajtur si “radhë poshtërimi” nga vendasit. Ndonjëherë, njerëzit kanë rënë në radhë për kilometra për të mbushur makinat e tyre, shpesh duke rezultuar në skena kaotike të mbushura me dhunë. Shtë pjesë e një krize më të gjerë ekonomike dhe politike që prek të gjitha aspektet e jetës së përditshme në Liban.

Libanezët bëjnë radhë jashtë një stacioni karburanti për të mbushur automjetet e tyre në mes të një krize të thelluar ekonomike duke shkaktuar mungesa të ndryshme të pajisjeve kryesore në vend
OKB vlerëson se 78% e popullsisë jeton në varfëri.

Monedha e vendit është shembur dhe papunësia dhe inflacioni po rriten mes pakënaqësisë së madhe ndaj një sistemi politik të akuzuar prej kohësh për neglizhencë dhe korrupsion. Libani mbetet në trazira politike pasi u krijua një qeveri e përkohshme pas shpërthimit katastrofik në kryeqytetin Bejrut që vrau më shumë se 150 njerëz, plagosi 6,000 dhe shkatërroi pjesë të mëdha të qytetit gushtin e kaluar.Shpërthimi ndodhi pasi 2.750 tonë nitrat amoni u përfshi nga zjarri pasi u ruajt në mënyrë të pasigurt në një magazinë porti.