Lëvizja Vetëvendosje ka reaguar pasi nuk doli fituese pa balotazh në asnjë Exit Poll.
“Komisionerët dhe vëzhguesit tanë janë atje duke u kujdesur që me saktësi ai vullnet të dokumentohet”, thuhet në reagim.
Sipas tyre rezultatin përfundimtar e thonë vetëm ata që administrojnë procesin zgjedhor.

“Numërimi sapo ka nisur. Punë të mbarë komisionerëve dhe vëzhguesve”, thuhet në fund.
Ndëkaq, sipas sondazhit të UBO Cosnulting, të prezantuar në RTVD, del se shumë komuna do të jenë në balotazh.
Sipas tyre aktualisht Prishtina, Prizreni, Gjakova, Podujeva, janë ndër komunat që kjo parti do të shkojë në balotazh.