Ai është egjiptiani i gjallë më i preferuar në të gjithë botën dhe konsiderohet model në qytetin e tij të adoptuar, Liverpool. Tani nuk janë vetëm manualet e trajnimit të futbollit që do t’u mësojnë njerëzve se çfarë duhet për të qenë Mohamed Salah. Jeta e sulmuesit të Premier League është shtuar në kurrikulën kombëtare në vendin e tij, me shpresën se do t’i nxisë studentët për bërë gjëra të mëdha në jetë

Historia e karrierës së “Faraonit të gjallë”, shënimi i jashtëzakonshëm i golave nga ana e tij është bërë temë në tekstet shkollore në gjuhën angleze për shkollat fillore dhe të mesme në të gjithë Egjiptin.

Më siguri, nëse do të kandidonte për president të Egjiptit, Mohamed Salah nuk do të kishte rivalë.