Shënohen shkeljet e para ligjore në këto zgjedhje. Prokuroria Themelore njofton se ka ngritur procedurë për korruptim gjatë zgjedhjeve dhe votimit në Sveti Nikollë, ku një person dyshohet se ka kryer këtë vepër penale në vazhdimësi.AdvertisementsProcedura po ndiqet edhe kundër katër personave që kanë marrë ryshfet.“I dyshuari, më 15 tetor të vitit 2021, në komunën Lozovë është vënë re se si u jep para qytetarëve për të votuar për një kandidat të pavarur. Me vërtetim është marrë dokumentacioni dhe paratë që janë gjetur te i dyshuari.” – thuhet në kumtesën e Prokurorisë Publike.Përderisa i dyshuari është mbajtur në stacionin policor, me udhëzime të Prokurorisë, nëpunësit policor grumpullojnë njoftime nga personat që kanë pranuar paratë në vlerë prej 3000 denarë.