Fiton Opozita në Gostivar me një numër të volitshëm duke e përmbysur Arben Taravarin Alternativën e Afrim Gashit dhe VMRO-në e Mickoskit, përcjell TS.

Sipas rezultateve zyrtare nga  Komisioni Shtetëror Zgjedhor  opozita në krye me Nevzat Bejtën kanë fituar 15800 vota ndërsa Arben Taravari 15724 vota.

BDI ka fituar   13190 vota, BESA ka fituar  909 vota,  PDSH ka fituar 333 dhe të pavlefshme janë 1368 vota.

Matematika flet se opozita ka fituar edhe ate:  13190 +909+333+1368 =15800 vota

Ndërsa Arben Taravari në këtë rastë si humbës ka marrë:  15724 vota.

Opozita = 15800

Arben Taravari – AAA- VMRO= 15724

Ndryshe në vitin 2017 Nevzat Bejta nga BDI-ja fitoj në raundin e parë, ndërsa në raundin e dytë humbi./TS/