Kompania gjermane e energjisë së rinovueshme WPD do të ndërtojë një fermë turbinash me erë 500 milionë euro (580 milionë dollarë) në pjesën verilindore të Maqedonisë së Veriut, shkruan Washingtonpost.


Kryeministri Zoran Zaev tha se projekti i planifikuar 415 megavat është investimi më i madh gjerman në vend dhe më i madhi në fushën e energjisë së gjelbër që kur Maqedonia e Veriut shpalli pavarësinë nga ish -Jugosllavia në 1991.

Zaev tha se 69 turbina të reja me erë do të instalohen midis qyteteve të Kumanovës dhe Kriva Pallankës. Ferma e erës do të furnizojë me energji elektrike 290,000 familje pasi të përfundojë.

Qeveria e Maqedonisë së Veriut planifikon të sigurojë rreth 1.500 megavat nga termocentralet diellore dhe rreth 700 megavat në energjinë e erës.

WPD operon në 28 vende të botës.