Hollivudi po mban zi për humbjen e një personi të veçantë nga seriali dramatik i HBO-së, Oz. Granville Adams ka ndërruar jetë në moshën 58 vjeçare pas një beteje të gjatë me kancerin. Kolegët dhe miqtë e yllit konfirmuan lajmin në mediat sociale. Kirk Acevedo shkroi: “Unë humba vëllain tim sot pas një beteje me kancerin.”

Krijuesi i Oz, Tom Fontana dhe Dean Winters filluan një fushatë GoFundMe në fillim të vitit për të ndihmuar Adams të paguajë shpenzimet mjekësore. Fushata kishte vazhduar të mblidhte 99,800 dollarë, duke tejkaluar objektivin e saj prej 69,500 dollarë, megjithëse ajo mbeti aktive pasi Adams vazhdoi të kërkonte trajtim.

“Siç e dini shumë, miku dhe vëllai ynë Granville Adams është diagnostikuar me kancer,” shkroi Fontana në GoFundMe në janar. “Në vetëm disa muaj, faturat mjekësore janë rritur në nivele astronomike. Jo vetëm që ai duhet të luftojë këtë sëmundje të pamëshirshme, por tani ai duhet të shmangë faturat e spitalit që kompania e sigurimeve nuk pranon të paguajë.”