Kapitalisti i sipërmarrjes Roger McNamee thotë se Corporate America ndan fajin për problemet që ekzistojnë sot në Facebook.

“Ajo që ata po bëjnë është mbyllja e syve me dashje ndaj problemeve katastrofike që nuk do të ekzistonin nëse nuk do të ishin të gatshëm të reklamonin në këto platforma”, tha McNamee, një investitor i hershëm në Facebook, për CNN të martën në një intervistë telefonike.

“Reklamuesit kryesorë kanë shumë faj këtu”, shtoi ai, raporton cnn.

McNamee, i cili filloi të këshillonte bashkë-themeluesin e Facebook (FB) Mark Zuckerberg në fillim të vitit 2006, tha se problemi është se shumica dërrmuese e kompanive i japin përparësi maksimizimit të vlerës së aksionarëve në vend të asaj që është e mirë për shoqërinë.

“Ata e lejuan veten të vareshin nga komoditeti i produkteve, kështu që ata shkojnë së bashku me të,” tha McNamee, i cili bashkëthemeloi firmën e kapitalit sipërmarrës Elevation Partners.

Facebook gjeneroi 28.3 miliardë dollarë të ardhura nga reklamat vetëm gjatë tremujorit të tretë, tha kompania të hënën. Kjo është rritur me 33 për qind nga një vit më parë dhe nënvizon shkallën e gjerë të një platforme që ka 1.9 miliardë përdorues aktivë në ditë.