Ka dështuar tubimi i sotëm i Aleancës dhe Alternativës në qytetin e Kumanovës ku duhej të prezantohej lista e kandidatëve për këshilltar nga ky koalicion.


Sioas sondazheve të fundit, lista e këshilltarëve e koalicionit opozitar Aleanca dhe Alternativa në Kumanovë gëzon vetëm 2.3% besim të qytetarëve shqiptar.

Ky dështim i sotëm ka të bëjë me faktin se Ziadin Sela dhe Afrim Gashi, shqiptarëve të Kumanovës ua kërkojnë votën që të zgjidhet kryetar komune, ish branitelli i luftës së 2001, Toni Mihajllovski i partisë së tyre si motër VMRO-DPMNE.Shqiptarët e Kumanovës sonte i mbajtën leksion për shqiptarizëm Selës dhe Gashit.