Kryetari i Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Aleksandar Dashtevski vlerësoi se zgjedhjet në lidhje me rrethin e parë janë të suksesshme. Ai deklaroi se jehona në zgjedhjet lokale në rrethin e parë është rreth 51,5 për qind.

Në ditarin e TV Sitel, Dashtevski theksoi se deri te KSHZ-ja kanë arritur disa ankesa, ndërsa afati për dorëzimin e ankesave skadon 48 orë pas zgjedhjeve, gjegjësisht sot. Në lidhje me vendimet për vërtetim për zgjedhje të përfunduara, ato do të jepen dhjetë ditë pas përfundimit të zgjedhjeve, gjegjësisht në nëntor.

“Këto zgjedhje janë zgjedhjet më të mëdha deri tani, janë shpenzuar 60 ton letër dhe janë printuar 45 milion fletvotime dhe prandaj ishin shumë të vështira për t’u zbatuar”, shtoi kryetari i KSHZ-së.

Në 99 për qind të vendvotimeve, pajisjet për leximin e gjurmëve të gishtave kanë punuar mirë, tha Dashtevski dhe shtoi se gjatë ditës ka marrë vetëm gjashtë vendime me të cilat kalohet në votim klasik, që kryesisht ishin vendet malore.