Testimi i 8.200 nxënësve nga shkollat ​​fillore dhe të mesme pritet të fillojë këtë javë. Testimi do të bëhet rastësisht nga regjistri i ditarit elektronik dhe me pëlqimin e prindërve të tyre. Skriningu është planifikuar të zgjasë pesë ditë ndërsa çdo ditë do të testohen rreth 1600 fëmijë në shkolla nga ekipet e lëvizshme. Testimi në shkollat ​​e mesme dhe fillore, siç shpjegojnë autoritetet, po zhvillohet për të marrë informacion në lidhje me transmetimin e mundshëm të virusit në shkolla.AdvertisementsDeri më tani, rreth 75 përqind e mësuesve janë vaksinuar në shkolla, ndërsa rreth dy përqind e nxënësve ndjekin mësimin në distancë, sipas Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.Aktualisht, rastet më aktive janë në Shkup – 3495, Kumanova është në vendin e dytë me 636, në Veles janë 297, në Ohër 233, në Shtip 232.