Është publikuar fituesi i çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2021.


Sipas informcioneve zyrtare ai është afrikani Abdulrazak Gurnah. Gurnah u shpall fitues nga Akademia Suedeze.

Bëhet me dije ndër të tjera se çmimi sipas kësaj akademie u dha “për depërtimin e tij të pakompromis dhe të dhembshur në efektet e kolonializmit dhe fatin e refugjatit mes hendekut midis kulturave dhe kontinenteve”.