Prej kohësh dihet se sa i rëndësishëm është gjumi për funksionimin e duhur, përqendrimin, motivimin dhe kryerjen me sukses të detyrave të përditshme, por pavarësisht paralajmërimeve dhe këshillave të shpeshta, njerëzit nuk respektojnë rregullat për të fjetur rreth tetë orë.

Dr. Rebecca Robbins shpjegoi se çfarë ndodh në tru kur i japim vetëm gjashtë ose më pak orë gjumë dhe se si mund të bëjë një ndryshim të madh në vetëm një orë më shumë.

“Nëse flini tetë orë një natë dhe ndryshoni për gjashtë orët e ardhshme, në fakt po i dërgoni një mesazh trurit për t’u përshtatur në një zonë tjetër kohore. Çdo herë tjetër që shkoni në shtrat, bëhet sfidë për të dhe ju e ngatërroni. “Toksinat që truri lëshon më pas mund të çojnë në komplikime dhe probleme serioze si çmenduria”, thotë Dr. Robbins.

Gjithashtu, hulumtimet kanë treguar se ata që nuk flenë mjaftueshëm kanë më shumë gjasa të preken nga gripi dhe viruse të ndryshme sepse u bie imuniteti dhe bëhesh më i ndjeshëm.

Të kesh një orar të saktë për të shkuar në shtrat dhe për t’u zgjuar është çelësi për ruajtjen e shëndetit të mirë.

“Shumë njerëz mendojnë se vetëm fëmijët kanë nevojë për një rutinë të mirë të gjumit, por edhe të rriturit kanë nevojë për të.”

Dr Robbins sugjeron që të mos përdorni celularë para se të shkoni në shtrat, por të merrni disa minuta për të medituar dhe më pas të bini në gjumë.

Gjithashtu, nëse rastësisht zgjoheni gjatë natës, mos e merrni celularin në duar, mund t’ju vështirësojë edhe më shumë gjumin.