Dje në një ceremoni zyrtare në Haraçinë në prani të banorëve të zonës është vendosur edhe gurrëthemeli i çerdhes për fëmijë. Një projekt super modern që do të lehtësojë shumë punën banorëve të kësaj komune.

Të nderuar banorë të komunës së Haraçinës,të nderuara nëna,motra dhe nënat e ardhshme,deri tani u ka mohuar e drejta e punësimit në mënyrë indirekte sepse keni qenë të angazhuara për kujdesjen e fëmijëve tuaj. Tani e tutje do të liroheni nga ai obligim sepse një pjesë të majme të kohës tani të dashurit tuaj të vegjël do të kenë vendi e duhur për edukim parashkollorë, në folenë e tyre,sot konkretisht me plotsimin e gjitha kushteve u nënshkruan dokumentet e duhura trepalëshe dhe filloi gêrmimi i themeleve të çerdhes,ju qoftë dhe na qoftë përhajr.