Sadi Bexheti, kandidati i PDSH-së, për kryetar të Tetovës, ka thënë se shkollat në këtë komunë janë lënë pas dore, derisa ka cekur se problemi është shumë i thellë aty.


Bexheti, këto deklarata i bëri në “Rruga Drejt”, derisa dha një zgjidhje për zhbërjen e kësaj dukurie, kur ai të vijë në krye të kësaj komune.

“Shkollat janë lënë pas dore, derisa problemi është shumë i thellë, pasi që, edukimi nuk është si duhet. Shkollat kanë politizim në përgjithësi sigurisht sepse partitë që janë në pushtet gjithmonë mundohen t’i vendosin drejtorat t’i realizojnë qëllimet e veta. Në të ardhmen, si kryetar komune, përzgjedhjen e drejtorave do ia lë në dorë Këshillit të Shkollave, ata t’i zgjedhin ata dhe t’i vendosin njerëzit që punojnë”, tha Bexheti.