Kryetari i Alernativës, Afrim Gashi i ka quajtur votuesit shqiptar “bretkosa”. Këtë skandal Gashi këtë skandal e ka bërë gjatë fjalimit të tij në tubimin e koalicionit opozitar Aleanca-Alternativa dhe VMRO-DPMNE në qytetin e Kumanovës, shkruan opinionshqip.live


Në Kumanovë Gashi dhe Sela u kanë bërë thirrje shqiptarëve që të votojnë për kryetar komune ish “branitellin” Toni Mihajllovski pasi që sipas tyre ai do të përfaqësoj më së miri interesat e shqiparëve.

“Bretkosën e marrin edhe e fusin me një enë e cila është e ngrohur mbi 50-60 gradë, në momentin që ajo e prek ujin menjëherë kërcen nga ena dhe e kanë provuar një metodë tjetër: E fusin bretkosën në një enë me ujë në temperaturë normale dhe vazhdimisht e ngrenë temperaturën dhe temperatura si ngritët, bretkosa fillon dhe e adapton temperaturën e trupit të saj bashkë me temperaturën e ujit dhe arrin të qëndroj diku 70-80 gradë. Vetëm në momentin kur fillon uji të vlojë në 100 gradë, bretkosa mundohet të kërcejë por në këtë rast bretkosës i humbin të gjitha kapacitetet vitale të saj dhe ajo ngordh,” ka deklaruar Gashi.