Adobe ka ofruar programet e saj Photoshop dhe Illustrator në ueb, duke i lejuar përdoruesit të modifikojnë dokumentet në cloud pa pasur nevojë të shkarkojnë dhe ekzekutojnë aplikacionin.

Ky është një hap vërtet magjepsës përpara për dy programet e përmendura, por ende i vogël deri më tani, sepse ato nuk janë versione të plota të Photoshop dhe Illustrator, as të afërta. Përdoruesit mund të lënë shënime dhe komente dhe të kryejnë redaktimin bazë duke përdorur mjete të tilla si gomë, furçë për shërimin e pikave dhe laso. Disa ndryshime të rëndësishme do t’ju kërkojnë të ekzekutoni aplikacionin.

“Jo të gjitha veçoritë do të jenë të disponueshme që nga dita e parë, por ne me të vërtetë duam të zhbllokojmë opsionet bazë të redaktimit”, tha CEO i Adobe Scott Belsky. Ai tha se versioni në internet i Photoshop ofron një “nivel të butë redaktimi” që mbështet skedarët “PSD të vërtetë”.

Qëllimi i Photoshop dhe Illustrator në ueb është t’ua bëjë më të lehtë njerëzve që punojnë me përdoruesin të përfshihen në redaktim ose personalizim. Më parë ata mund të linin shënime dhe komente në dokument, por tani, nëse përdoruesi u jep leje, ata mund të “hyjnë” dhe të bëjnë vetë disa ndryshime themelore.

Adobe po shton gjithashtu një panel në versionin desktop të Photoshop-it, i krijuar për të parë komentet e lëna nga njerëzit. Ai gjithashtu shtoi një qendër të re në faqen e tij të internetit në mënyrë që ekipet të mund të organizonin dhe të krijonin borde bashkëpunuese.

Për të përdorur Photoshop në ueb, duhet të jeni një abonent i Creative Cloud. Web Illustrator është në beta dhe ofrohet me ftesë.

Photoshop merr një sërë veçorish të reja duke përfshirë një mjet edhe më të fuqishëm të përzgjedhjes së objekteve, i cili do të tregojë saktësisht se çfarë mund të nxjerrë në pah automatikisht ndërsa përdoruesi kërcen mbi objekte në skenë. Ka edhe filtra të rinj nervorë, një mikser peizazhi për përzierjen e skenave me mjedise ose stinë të ndryshme, filtra të rinj për transferimin dhe harmonizimin e ngjyrave që mundëson aplikimin e pamjes së një imazhi ose shtresë në një tjetër.

Adobe gjithashtu përmirësoi filtrin Depth Blur të vitit të kaluar (në thelb versioni i Photoshop i modalitetit të portretit) për të krijuar një “sfond më të turbullt natyral”.