Festa kombëtare e 11 Tetorit – Dita e Kryengritjes Popullore u shënua edhe në kryeqytet. Në manifestimin në kompleksin përkujtimor “Varrezat partizane”, zëv/kryeministri Artan Grubi tha se përcaktimi i 80 viteve më parë për të vepruar bashkarisht për mbrojtjen e lirisë dhe për të ndërtuar vlera demokratike.


“Falë asaj vendosmërie dhe guximi ky vendi ynë e tejkaloi atë bubullimë tjetërsimi dhe vazhdoi në rrugën për t’u bërë ajo që është sot, vend me vlera evropiane, anëtare e NATO-s dhe në rrugën drjet BE-së. Vend ky barazia dhe bashkëjetesa janë themel për të ardhme të garantuar me vlera euroatlantike.” – tha zëv.kryeministri, Artan Grubi.