Janko Baçev, kryetar i partise pro ruse Maqedonia e Bashkuar njoftoi se partia e tij do të kandidojë si e pavarur me listat e veta të këshilltarëve në zgjedhjet lokale por do të mbështesë plotësisht kandidatët për kryetarë të komunave të VMRO-DPMNE-së, në të gjitha komunat në të gjithë vendin ku partia më e madhe opozitare ka kandidatin e vet në mënyrë që të mos dëmtojë frontin e opozitës sepse është e qartë se kryetari i Komunës zgjidhet me shumicë.

Organet e partisë morën vendim për tërheqjen e kandidatëve tashmë të përcaktuar për kryetarë komunash në 15 komuna. Mbrëmë, kur skadoi afati, Maqedonia e Bashkuar nuk i dorëzoi listat e përcaktuara të kandidatëve për kryetarë komune. Vetëm Maqedonia nuk do të marrë pjesë në zgjedhjet lokale me kryetarët e komunave. Maqedonia e Bashkuar dëgjon zërin e njerëzve dhe pranon thirrjen e VMRO-DPMNE-së për të mbështetur kandidatët e tyre për kryetar komune. Ne nuk duam të bëjmë dëm me zgjedhjen e kryetarëve të komunave sepse dihet që kryetarët e bashkive zgjidhen sipas modelit të shumicës, thotë Baçev.