Krijuesi i Notting Hill, Roger Michell ka vdekur në moshën 65 vjeç, ka bërë të ditur publicisti i tij.

Në deklaratën e lëshuar për Shoqatën e Shtypit, ai tha se ishte me “trishtim të madh” që familja e drejtorit konfirmoi se ai vdiq të Mërkurën.

Notting Hill, një komedi romantike e vitit 1999 e cila luajti Julia Roberts dhe Hugh Grant, u bë një nga filmat britanikë me fitimin më të lartë të të gjitha kohërave.

Në vitin 2011, ai drejtoi Harrison Ford, Diane Keaton dhe Rachel McAdams në Morning Glory, një film i vendosur prapa skenave të një shfaqje imagjinare të mëngjesit televiziv.

Shkaku i vdekjes së tij ende nuk është bërë i ditur.